Domov
Prihajajoči dogodki in izobraževanja
četrtek 15 Marec08.30Tečaj specialnosti NEVARNE SNOVI - obnovitveni
Torek 27 Marec08.00Tečaj specialnost GNP-A
Petek 06 April16.00Tečaj specialnosti MENTOR MLADINE
Torek 10 April08.00Usposabljanje na GNP-A
četrtek 19 April08.30Tečaj specialnosti TEHNIČNO REŠEVANJE- obnovitveni
Petek 20 April08.00Tečaj specialnosti INFORMATIK
Petek 11 Maj08.00Tečaj specialnosti DIHALNI APARATI- obnovitveni
četrtek 24 Maj08.30Tečaj specialnosti TEHNIČNO REŠEVANJE

NADGRADNJA PROGRAMA VULKAN
Prispeval: Ksenija Pristovnik   
sreda, 20. januar 2016

Na podlagi veljavnega Pravilnika o priznanjih in odlikovanjih v prostovoljnih gasilskih organizacijah in Programa dela GZS za leto 2015 smo v Vulkanu sedaj omogočili izpis odlikovanj, rezen Plakete za gasilskega veterana, ki so v pristojnosti gasilskih zvez. V roku 14 dni bodo popravljene tudi kvote odlikovanj in testiranje pri Gasilski plamenici in Gasilskem odlikovanju.

Izpis diplom se nahaja na modulu odlikovanja>urejanje>gumb obdelava>izpis diplom

 

V preteklem letu pa smo v Vulkan vključili naslednje novosti:

-          Modul član – prednastavljene obdelave – načrtovanje zdravstvenih pregledov in opravljeno delo članov.

-          Modul organizacija – prednastavljene obdelave – izpis uporabnikov Vulkana in vloga za novo geslo.

-          Modul usposabljanja – prednastavljene obdelave – pregled priznanih specialnosti, predprijav in prijav na izobraževanje ter predavateljev.

-          Modul oprema – sofinanciranje – Vlogo in poročilo za namenska sredstva URSZR ob visoki obletnici.

-          Modul tekmovanja – prednastavljene obdelave – pregledi za sodnike in sodelujoče na tekmovanju.

-          Modul podpora – šifrant oprema – zaščitno opremo prikazujemo še v ločenih šifrantih, kjer so vpisani potrjeni tipizirani tipi opreme s katero se kasneje lahko prijavite na razpis za sofinanciranje opreme.

V spomladanskem delu pa imamo v planu še izpis dnevnika tečaja iz Vulkana. O končani realizaciji vas bomo obvestili.

 

 
ZBIRANJE PODATKOV V VULKANU O ZDRAVSTVENIH PREGLEDIH
Prispeval: Ksenija Pristovnik   
torek, 28. julij 2015

V Vulkanu se zbirajo podatke o zdravstvenih pregledih, na katere ste napotili vaše operativne člane v letu 2013 in 2014. Podatke zbirajo za Ministrstvo za zdravje, ker se pripravljajo spremembe glede zdravstvenih pregledov. Podatki se zbirajo samo na nivoju gasilskih društev. Vpišejo jih lahko administratorji oz. tisti uporabnik, ki ima pravico pisanja na modulu član. Dokler uporabnik tabele ne bo izpolnil in zaključil ne bo mogel v Vulkanu ničesar narediti. Število vpišite pod točko, ki je obkrožena na obrazcu zdravniškega spričevala. Pri ostalih točkah morate obvezno vpisati število 0, drugače tabele ne boste mogli zaključiti.

 

 
PODATKI O IZVAJALCIH POŽARNEGA VAROVANJA
Prispeval: Ksenija Pristovnik   
sobota, 27. junij 2015

od Uprave RS za zaščito in reševanje smo prejeli dopis – posredujemo vam ga v priponki – v katerem nas prosijo za podatke o gasilskih društvih, ki izvajajo požarno varovanje na podlagi Pravilnika o požarnem varovanju (Uradni list RS, št. 107/07 in 92/10).Požarno varovanje po tem pravilniku je varovanje premoženja pred požarom. Požarno varovanje vključuje tehnično in fizično požarno varovanje. Tehnično požarno varovanje obsega nadzor prenosa signalov od vgrajenega sistema aktivne požarne zaščite v varovanem objektu do varnostno nadzornega centra. Fizično požarno varovanje obsega zlasti preventivni pregled varovanega objekta med obhodom, preverjanje stanja v varovanem objektu po prejetem signalu, obveščanje pristojne gasilske enote ob požaru oziroma gašenje začetnega požara ter drugo ustrezno ukrepanje. Opravlja ga varnostnik, ki je trajno, občasno, med obhodom ali po prejetem signalu navzoč v varovanem objektu.Požarno varovanje požarno bolj ogroženih industrijskih in drugih poslovnih objektov, v katerih obstaja vsaj srednja do povečana požarna ogroženost po predpisih o ugotavljanju ocene požarne ogroženosti, lahko izvajajo na podlagi predpisov, ki urejajo gasilstvo in pogodb z gospodarskimi družbami, zavodi in drugimi organizacijami, ki so lastniki ali uporabniki takih objektov, tudi poklicne ali prostovoljne gasilske enote, ki morajo na območje požarno varovanega objekta priti z intervencijsko ekipo najkasneje v desetih minutah od trenutka alarma oziroma poziva, pri čemer sedež teh enot ne sme biti oddaljen od varovanega objekta več kot 5 km.

Torej tu ne gre za klasično požarno stražo, ki jo gasilske organizacije opravljajo v skladu z Zakonom o gasilstvu. Gasilske enote, ki opravljajo požarno varovanje so dolžne obvestiti Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje najkasneje v 30 dneh od začetka opravljanja dejavnosti požarnega varovanja.

V skladu s 13. členom tega pravilnika so gasilske enote, ki izvajajo požarno varovanje, dolžne na Upravo RS za zaščito in reševanje poslati tudi letno poročilo o izvajanju požarnega varovanja.

Prosimo,da  do torka, 14. 7. 2015, pošljete podatke o gasilskih društvih, ki izvajajo požarno varovanje, v skladu s Pravilnikom o požarnem varovanju.

pdf pravilnik_o_pozarnem_varovanju 27/06/2015,12:29 153.92 Kb

pdf 3110_001 27/06/2015,12:30 29.81 Kb

 
MONOKSID PRI SKLADIŠČENJU LESNIH PELETOV
Prispeval: Ksenija Pristovnik   
torek, 03. februar 2015

V priponki je dokument, ki govori o monoksidu pri skladiščenju lesnih peletov.Prosim preberite!

pdf nevarnost_nastanka_in_zastrupitev__z_ogljikovim_monoksidom 03/02/2015,10:25 171.00 Kb

 
NAVODILA ZA ZAMENJAVO IN ODJAVO TEČAJNIKOV NA TEČAJIH GZS
Prispeval: Ksenija Pristovnik   
četrtek, 18. december 2014

Za tečaje, ki se bodo izvajali od 1.1.2015 dalje v organizaciji Gasilske zveze Slovenije bo nov postopek za zamenjavo oziroma odjavo tečajnikov.V prijavi se nahajata nov gumb: odjava in novo stanje prijave: zamenjava prijave – dobro vidno na sliki spodaj.

1.     Odjava tečajnika s tečaja – kliknite gum ODJAVA.

2.       Zamenjava tečajnika znotraj društva – opravi jo administrator PGD na nivoju PGD. Klikne stanje prijave »Zamenjava prijave«, pojavi se vam okno, kjer izberete novega člana in ko zaključite postopek, je prijavljen.

3.       Zamenjava tečajnikov med dvema društvoma iste GZ – opravi jo administrator GZ na nivoju GZ. Klikne stanje prijave »Zamenjava prijave«, pojavi se vam okno, kjer izberete novega člana in ko zaključite postopek, je prijavljen.

Pri zamenjavah med dvema GZ pa bo potrebna asistenca GZS – pokličite na GZS za nadaljnja navodila.S tem bodo vsi tečaji, ki imajo oznako »samo za zamenjavo« zaprti in se jih ne bo več dalo uporabljati za zamenjavo.

 

 
ODSOTNOST S TEČAJEV IN CENE ZA NEOPRAVIČENO ODSOTNOST S TEČAJEV
Prispeval: Ksenija Pristovnik   
torek, 07. oktober 2014

V prilogi vam posredujemo informacijo, kako društva postopajo v primeru odsotnosti s tečaja zaradi nenadne obolelosti kandidata in informacijo o cenah tečajev za neupravičeno odsotnost.

pdf cene_tecajev_za_neupraviceno_odsotnost 07/10/2014,17:08 37.00 Kb

pdf realizacija_sklepa_poveljstva_o_odjavi_udelezbe_na_tecajih 07/10/2014,17:10 31.96 Kb

 
OBVESTILO PREDSEDNIKOM MLADINE V PGD
Prispeval: Ksenija Pristovnik   
torek, 25. marec 2014
Vse predsednike mladine v PGD-jih obveščamo, da je v omejenem dostopu v zavihku "GRADIVO" - skupina MLADINSKA KOMISIJA objavljeno gradivo za kviz, pridobitev gasilskih značk ipd.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 Naprej > Konec >>

Rezultati 49 - 55 od 55
Prijavi se v omejen dostop

Pozabljeno geslo?
VULKAN in SPIN
vulkan.gif
spin.jpg 
PODRAVSKA REGIJA
celada.jpg
NESREČE IN OGROŽENOST
 dogodki in nesreče
požarna ogroženost
meteoalarm
   
© 2009 Gasilska zveza Slovenska Bistrica
Oblikovanje in realizacija: Kaljun - spletne rešitve